Att ha i garderoben

I dag skriver vi om modet som verkligen stannat kvar och som fortfarande är trendigt, liksom klassiskt och tidlöst. Bland annat skriver vi om den omåttligt populära jackan som kallas för bomberjacka men nämner även ett par plagg som var kvinna med fördel kan ha i sin garderob – då de passar i princip alla och gör alla outfits sofistikerade och eleganta, samtidigt som de är enkla.

Något som verkligen tog fart för ett litet tag sedan och som är fortsatt trendig är bomberjackan, som en bland annat kan införskaffa på http://armyoutdoor.se/armyklader/bomberjackor/ i unisexmodeller som passar de allra flesta.

En som verkligen rockar denna jacka är ingen mindre än Prinsessan Estelle, som vi kan läsa om i en artikel i Expressen.  Nyligen kunde man se hur den lilla arvtagerskan cyklade runt i en blekrosa, tuff jacka i bomberstil på Haga slott utanför Solna. På en röd monark med cykelhjälm på huvudet och rejält med bus i blicken tar hon sig fram och det med väldigt tidsenliga kläder. Annars är vi vana att se prinsessan Estelle i flickiga klänningar, ljusblåa kappor och till och med vit päls – kungliga plagg helt enkelt. Men detta bryts verkligen av med en bomberjacka, som så många barn använder och som verkligen passar för uteaktiviteter och rörelse.

Tidlösa plagg att ha i sin garderob

1145865-hangersÄven i Metro kan vi läsa om detta ikonplagg som tagit världen med storm och blivit närmast omåttligt populär. Klassiskt idag, med förut mest förknippad med skinheads, och ännu tidigare än det – med mods. Det är häftigt hur modet kan förändras och våra associationer med det. Men vad för andra plagg kan sägas vara lika tidlösa och närmast klassiska? Detta är plagg som är smart att lägga lite extra pengar på för att de kommer hålla länge och ger stadga till en snygg basgarderob.  De som vi kommer på listar vi här:

  • Den vita t-shirten som går att användas tillsammans med typ allt
  • En figursydd kavaj som ger en elegant och clean look
  • En ullkappa eller trenchcoat som ger alla outfits en känsla av sofistikation
  • Den lilla svarta – en klassiskt skuren svart klänning
  • Blåjeans – klassisk modell från exempelvis Lewis funkar till så mycket

Även på SVT kan du läsa om hur du får till en riktigt bra basgarderob.