Den lilla privata väskan

Här följer en liten redogörelse för alla typer av små väskor man kan tänka sig ha för alla olika situationer. I alla fall situationer som har med utseende och hygien att göra. Vi ska tala om den lilla och ytterst privata necessären. Den används av alla människor oavsett ålder och kön. Den finns i lyx-variant från Gucci och den finns att köpa utan märke på Konsum.

Necessären

Vi börjar med en av de mest användbara och mångsidiga väskor man kan äga. Väskans namn har sitt ursprung i betydelsen: nödvändighet. Det är just vad necessären är, en liten vän full av ägarens mest privata och naturliga nödvändigheter. Oftast står den kanske och samlar damm uppe på badrumsskåpet. Eller kanske allra längs in under handfatet tillsammans med en gammal toarulle och en massa övergivet kakel för badrum. Det är mest för de som bara använder sin lilla necessär för camping och sommarläger. Men de som gärna har sitt smink i necessären har oftast till och med fler än en liten väska.

Med märket tryckt i väskans foder

Det finns de män som gärna har med sig en liten väska nedstoppad i sin gympa-bag. Efter gymmet rycker de upp en necessär av något av de manliga märkena som Hugo Boss eller Lacoste. Där finns krämer, hårgelé, raklödder och hyvel och kanske lite smink och parfym. Dessa män kan kallas metrosexuella och det är inte alls säkert att dessa två väskor är deras enda eller att de fått dem från en modeintresserad flickvän. Den moderna mannen har nämligen inga problem att skylta med tjusiga väskor och kläder av de senaste märkena.

Den kvinnlige väskanvändaren har förmodligen en handfull necessärer. Alla används mer eller mindre flitigt i var sitt syfte. En för kräm, en som matchar resväskan, en med smink och en för att sova över hos pojkvännen.