Förändrad syn på skönhetsbranschen

Intresset för skönhetsbranschen är förändrad och trenden om att boka in tid för skönhetsingrepp ökar. Idag är det många som vill få utseendet att se så naturligt och fräscht ut som möjligt, vilket inte är svårt att uppnå om man tar hjälp av en duktig hudläkare eller behandlare.

Många hudläkare, som till exempel https://www.drtore.com/ kan känna av förändringen och ser ett ökande intresse för både botox, injektioner och ingrepp för att förändra olika brister på huden.  Skönhetsbranschen har nämligen förändrats sedan början 2000–talet. På Sveriges Radio skriver man att antalet företag som erbjuder skönhetsbehandlingar har ökar med nästan 50 procent de senaste åren. Till en början var det skambelagt att förändra sitt utseende, oavsett om det handlade om stora eller små skillnader. Samtidigt som många realitystjärnor satsade på ankläppar var det många som blev anti.

Men idag är det inte lika trendigt att pumpa upp brösten eller läpparna, som många förknippar med skönhetsingrepp. Istället vill man att skillnaden inte ska vara anmärkningsbar och satsar hellre på ett naturlig utseende. Intresset har även ökat bland männen, där det nu är lika vanligt att gå och ta en behandling som hos kvinnorna, skriver Göteborgs Posten.

Viktigt vid bokning av skönhetsingrepp

Skönhetsbranschen i Sverige är oreglerad vilket innebär att det är ganska enkelt att köpa sprutor för att sedan erbjuda tjänster till andra. Att vem som helst kan erbjuda ingrepp är något som har ökat risken för att ingreppet inte går rätt till, vilket i värsta fall kan leda till sjukdomar eller fula resultat. För att göra det mer säkert för patienterna har man försökt att omreglera marknaden med en ny och tydligare lag. Detta har dock lagts på is och gått vidare till Socialstyrelsen ansvar, skriver Dagens Medicin.

Att tänka på när du ska välja behandlare:

  • Se till att behandlaren har certifikat som är påskrivet av en trovärdig källa.
  • Se till att det finns en läkare på kliniken som kan hjälpa dig om du skulle råka på komplikationer.
  • Var noga med att förpackningen inte är öppnad i förväg. Fråga till exempel om batchnumret för att vara säker på att det är kvalitativa saker man jobbar med.