Ovanliga typer av väskor

Väskor finns för de flesta olika ändamål. Förr hade man sina hattar i hattaskar när man inte använde dem, och finare skor, t.ex. handsydda engelska herrskor, förvarar man ofta i skopåsar. Det finns även väsktyper som numera används till lite allt möjligt, men som ursprungligen användes av speciella yrkesgrupper, eller för speciella ändamål. Dit hör doktorsväskor och bowlingväskor, samt de väsktyper som på engelska kallas messenger bags och record bags.

Om du äger en New Era keps eller flera vill du kanske ha en väska för dina kepsar, för att vara säker på att de inte blir buckliga. Det finns även många typer av väskor för datorer, från sådana som tydligt signalerar att det finns en dator inuti, till de som döljer datorn väl.

På sistone har datorväskorna fått sällskap av väskor för smartphones och olika typer av surfplattor. Det finns många olika typer av sådana här väskor, från läderpungar för telefoner som man hänger runt halsen till små väskor för surfplattor som liknar orienterares kartfodral och som gör det möjligt att använda händerna till annat.

Kommer det i framtiden att finnas en väsktyp som kallas ”kepsväska”, och som man använder för att förvara lite allt möjligt i? Det är mycket möjligt.