Så gör du en enkel hudvårdsrutin

Alla har nog hört hur det är viktigt att följa sin dagliga hudvårdsrutin, men om man inte har en sådan kan det vara svårt – här är därför tips på en enkel och skonsam rutin att följa!

Om man vill ha en fräsch och välmående hy så måste man ta hand om den. Det bästa man faktiskt kan göra är att följa en daglig hudvårdsrutin, men för att få bästa resultat av denna krävs att man gör den i rätt steg. Här är stegen du ska följa:

  1. Rengöring
  2. Peeling/skrubb
  3. Ansiktsvatten/toner
  4. Serum
  5. Ögonkräm
  6. Fuktkräm
  7. Olja

Så bör din hudvårdsrutin genomföras

Börja alltid med att rengöra ansiktet från eventuella sminkrester och smuts. Använd dock inte den vanliga handtvålen utan satsa på en mildare produkt anpassad för ansiktet såsom gel, mousse eller rengöringslotion som du sedan masserar in i hyn med cirkulära rörelser. En bra sak att ha om du använder vattenfast mascara, tipsar Expressen, är att också ha en oljebaserad produkt enbart för ögonen då detta tvättar bort på ett mer skonsamt vis än att gnugga fransarna med tvålprodukter. Sen är det dags att skrubba ansiktet, se till att välja en mild skrubb som inte river och avsluta tvättsessionen med att badda ansiktsvatten med en bomullspad för att få bort det sista smutsen och sminket.

Återfuktning och mjukgöring är A och O för fräsch hy

Nästa del av din hudvårdsrutin är att återfukta hyn. Börja med att applicera ditt djupverkande serum när tonern, ansiktsvattnet, fortfarande är kvar och sedan väntar du några minuter så serumet hinner verka innan du går vidare till nästa steg i rutinen. Sedan är det dags att applicera din ögonkräm, och ja det är viktigt att du har en speciell produkt för ögonen. Hyn här är tunnare och känsligare så använd alltid en specialanpassad lätt ögonkräm som du klappar in i hyn för att motverka svullnad och mörka ringar. Sista steget är att applicera din dagkräm, i alla fall när du genomför rutinen på morgonen för på kvällen är det din fetare nattkräm som gäller. Viktigt nu är att du undviker området runt ögonen där du lagt ögonkrämen. Välj gärna en dagkräm med solskyddsfaktor.

Bonus! Ett sista steg som passar bra för dig med torr hy är att lägga ett sista lager med olja som slutsteg i hudvårdsrutinen. Se bara till att denna läggs efter dag- eller nattkrämen då olja kan penetrera hudkräm men hudkräm kan ej penetrera olja. Klart!