Ta hand om huden i sommar

Det finns en hel del knep och knåp att ta till för att hålla sin hy och hud smärt och smidig, vissa enklare och mer logiska än andra – därför kan det vara bra att ha koll på hur man faktiskt tar hand om sin hy och hud på allra bästa och mest lönsamma sätt!

Att ta hand om sin hy på rätt sätt börjar med något så enkelt som att tvätta sig ordentligt och sedan smörja in sig. Märket Clarins har både krämer för ansikte och kropp att välja på, och se till att använda rätt kräm till rätt plats. En ansiktskräm är för ansiktet och en handkräm är för händerna, inte tvärt om. Och en riktigt bra kräm behöver inte heller vara dyr. En som Nyheter24 tipsar om är just från Clarins och är en skonsam ansiktsrengöring som man ska använda innan man tar på sin kräm – och det är som sagt rengöringen som är steg ett när det kommer till hudvård.

Så utför du bäst hudvård

Under sommaren är det lätt att man känner sig smått ofräsch i hyn. Men det är enkelt avhjälpt med en bra ansiktsvårdsrutin. Något som Hemmets tipsar om är det heller inte behöver ta extremt mycket tid eller vara krångligt att genomföra sin hudvårdsruten, enligt dem räcker det med tre steg. Rengör och skrubba, smörj in dig med ansiktskrämen och avsluta med att använda brun-utan-sol för en fräsch sommarbränna istället för att plåga hyn i många långa timmar i solen för den perfekta brännan. Ett annat tips kommer från Veckorevyn som handlar om att ge hyn sommarlov från smink – du behöver ingen makeup på sommaren när du vårdar din hy på rätt sätt. Lider du av acne, rosacea eller exem? Kolla in denna video från när soldoktorn var och hälsade på i nyhetsmorgon och berättade om hur olika hudtyper reagerar av solen och vad man kan göra för att skydda sig: