Vad har man i väskan?

Handväskan. Kanske den allra viktigaste accessoaren av alla som finns. Det är i den man kan lägga ner allt man känner för och bära med sig hela dagen utan att det blir jobbigt. Det är nästan som en trygghet man bär med sig, och alla älskar den och bryr sig mycket om vad det är för typ av väska. Många köper till och med dyra designerväskor för flera tusentals kronor för att känna sig trygga och bekväma med sin handväska. Men vad döljer sig i dem, egentligen?

I princip alla kvinnor och även många män äger en handväska, eller flera för den delen. Så fort man lämnar hemmet följer den med fylld av saker som man kan tänkas behöva under dagen. Men vad döljer sig i allas väskor? Vad är vanligast att man lägger ner? Det är alltid en aktuell fråga eftersom många dessutom bär väldigt stora väskor med sig överallt. Det är till och med så att mysteriet kring andras väskor är intressant även för tidningar och deras läsare. Men är det verkligen ett så himla stort mysterie, när man tänker efter? Har inte alla i princip samma saker i sina väskor? Låt oss ta upp några av de vanligaste grejerna folk har i sina handväskor, stora som små!

  • Kanske det vanligaste av allt att man inte går någonstans utan är sin mobiltelefon. Inte ens om man bara ska gå in till ett annat rum låter man telefonen ligga kvar, och därför har den en otroligt självklar plats i handväskan och är en av få saker som man alltid kollar en extra gång så att den verkligen är med. Dessutom är telefonen i sig ofta en alldeles egen och rolig accessoar som man gärna vill ha den senaste av. Även billiga skal till iPhone 5 som är fina till telefonen hittar man med telefonen i väskan. Hos otroligt många!
  • I och med att väskan är något man tar med sig när man lämnar hemmet kan man ana att man även kommer komma hem någon gång. För detta behövs det nycklar! Ett ständigt inslag i allas handväskor så att man kan komma in när det är dags att bege sig hem med sin väska.
  • Allt som oftast när man ger sig av kan det bli så att man gör av med pengar på något vis. Eller kanske ska man åka buss och behöver ett busskort? För detta behövs en plånbok! Den kan matchas med väskan i samma färg och material, eller så bryter man av helt med något mönstrat och galet. Det är trots allt innehållet i den som är viktigast när man ger sig av! Genom den kan man uppleva nya saker, shoppa och träffa kompisar över en fika.

Det är alltså inte mascaror och hårborstar som är det vanligaste i väskor runt över stan. Visst finns sådana typer av saker i vissa väskor, men långt ifrån alla. Istället har man med sig grejer man behöver på ett annat vis om man jämför med smink- och hårgrejer i alla fall.