Väskor för alla tillfällen!

Väskor är en av de absolut bästa accessoarerna som finns. De är både praktiska och snygga, och det finns en oändlig mängd av sätt att använda sin väska på, beroende på vad man gör och hur den ser ut.

Det är inte slumpen som gjort handväskan till en av de mest älskade accessoarerna någonsin. Förutom att de är praktiska och funktionella genom att de låter oss bära med de tillhörigheter vi behöver, så kan de också se ut på en mängd olika sätt, vilket både kan förändra, framhäva eller förstärka vår stil. Ska vi förenkla det kan vi säga att det finns tre storlekar på handväskor:

  • Liten – passar bra när man ska ut på middag eller gå ut och dansa på en klubb, eller på en formellare tillställning. Den rymmer det nödvändigaste, ungefär i stil med mobiltelefon, plånbok, läppglans och nycklar. Nätt och fin, antingen som en kuvertväska man bär på, eller med en tunn rem så man kan hänga den över axeln.
  • Mellan – den här kategorin skiljer sig lite internt, men det är praktiskt taget den handväska du bär med dig till vardags, den som alltid fungerar. Du får plats med mer än du tror, och ofta är dessa handväskor en gömma där du kanske glömmer vad du ens har i den. Du får plats med allt från en matlåda till en pocketbok, solglasögon eller något annat du vill ha med dig.
  • Stor – här pratar vi väskorna som verkligen rymmer en del! Man brukar traditionellt kalla dem för weekendväskor, eller helgväskor på svenska. Det kallas de då tanken är att de ska rymma det som behövs för en helgövernattning. Några ombyten, en necessär med hygienartiklar, kanske ett extra par skor. Rymliga väskor som passar utmärkt för de tillfällen då man behöver lite mer packning men inte vill ta en dragväska på hjul.

Som vi ser finns det olika väskor för olika behov, och det finns modeller som passar olika bra för olika tillfällen. Det vi till mellanväskan kan den till exempel funka utmärkt som en strandväska! Det finns många modeller som är lite mer bag-liknande, och de passar utmärkt för en dag på stranden. Det ryms ett ombyte badkläder, solskyddskräm, ett par flip-flops, en god bok och när det gäller handduken kan man bara hänga den över väskan eller axlarna om den inte skulle få plats. Det kan vara bra att tänka på att ha en väska för stranden i ett lite mer tåligt material, så den inte blir ful och sliten av sand och saltvatten. Ingen väska klädd i siden på stranden alltså!

Som vi sa innan så finns det ofta en risk för att man bara stoppar ner en massa saker i handväskan utan att riktigt ha någon koll på hur mycket man har. Det kan sluta med att man står där med fem läppglans i väskan, och plötsligt hittar man den där prylen man var övertygad om att man tappat bort. Det finns ett väldigt enkelt sätt att råda bot på detta, nämligen att rensa! Det låter jobbigt, men det kommer vara skönt när du är klar. Så töm ut allt ur din handväska, släng gamla kvitton och annat skräp du samlat på dig. Fundera över varje pryl, är den här verkligen viktig för mig att bära med mig hela tiden? Om svaret är ja, stoppa tillbaka den i väskan. Är svaret nej eller kanske ett nja, då förstår du nog själv att det inte är värt att släpa runt på den. När du är klar kommer din väska vara lätt och i god ordning!